Wat is het verschil tussen een professionele en een goedkopere shampoo?

In deze blog leggen wij aan jullie uit wat nu exact het verschil is tussen een profesionele shampoo van de kapper of van de supermarkt.

Wat zit er in de shampoo van de supermarkt?

Siliconen zitten in ieder supermarkt product. Wat doen deze nu exact? Ze leggen een laag over je haar en iedere keer als je je haren wast komt er terug een laagje over. Het is dus een olielaag die ervoor zorgt dat je haren er dof en futloos uit gaan zien. De siliconen van de shampoo uit de supermarkt zijn niet met water oplosbaar waardoor je haren zwaarder worden en sneller vettig kunnen worden.
Hierdoor zorg je dus eigenlijk ervoor dat je haren verstikt worden. Zo breken ze heel gemakkelijk af en knopen ze sneller waardoor het ook niet meer lijkt te groeien. Je kan er inmiddels ook haaruitval van krijgen bij langdurig gebruik.

HEAD & SHOULDERS - CLASSIC CLEAN

Wat zijn sulfaten?

Sulfaten hebben als doel om je haar en je hoofdhuid te reinigen. Je hebt milde en agressieve sulfaten, deze laatste zorgt voor veel schuim in je shampoo. Heb je een shampoo die niet veel schuimt? Dan wilt dit niet zeggen dat deze minder reinigt, maar deze heeft gewoon een minder agressief sulfaat.

GARNIER FRUCTIS - SLEEK & SHINE

Producten waar wij mee werken

In een professioneel product zitten veel minder schadelijke stoffen in. Hier zitten geen siliconen en sulfaten in. Bovendien zitten er veel meer concentraties in. Dit betekent dan ook dat de shampoo bij de kapper duurder is maar veel zuiniger dan die van een supermarkt.
Bekijk het zo: als je van de goedkope versie een handpalm vol nodig hebt dan heb je bij die van de kapper maar een drupje nodig om je haar te laten schuimen.
Deze worden dan ook speciaal gemaakt door specialisten die exact weten wat goed is voor onze huid en haren.

GOLDWELL SHAMPOO - DUALSENSES